موتور خانه و گرمایشی

مشعل

مشعل :

مشعل امروزه در عرصه های گوناگون از قبیل تامین آب گرم مصرفی و تجهیزات گرمایشی از مشعل ها استفاده می کنند. و یکی از پایه های اساسی سیستم های گرمایشی و موتور خانه محسوب می شود.

وظیفه مشعل :

گرمایش یکی از هدف های اصلی این محصول می باشد . مشعل ها دستگاههایی هستند که با ترکیب معینی از سوخت و هوا  موجب تشکیل احتراق شده و با کنترل آن و خاموش و روشن کردن شعله در داخل دیگ باعث گرم شدن آبی میشود که در داخل دیگ در جریان است در حقیقت این دستگاه وظیفه تولید و نظارت بر این آتش را دارد.

مشعل و اجزای تشکیل دهنده تاسیسات هیوا

انواع مشعل های  موتور خانه از نظر سوخت عبارتند از: 1) خانه گاز سوز 2) گازوئیل سوز 3) دو گانه سوز 4) مازوت سوز 5) سوخت جامد

انواع مشعل های  موتور خانه از نظر سوخت عبارتند از:

1) خانه گاز سوز

2) گازوئیل سوز

3) دو گانه سوز

4) مازوت سوز

5) سوخت جامد

1) مشعل موتور خانه گازسوز :

یکی از رایج ترین و پرکاربردترین نوع مشعل ها می باشد که در زمینه تاسیسات و موتورخانه مورد استفاده قرار می گیرد سوخت مصرفی انواع مشعل گازی همان گاز شهری یا طبیعی می باشد هوا مورد نیاز احتراق و پرتاب شعله در مشعل گازسوز توسط یک فن گریز از مرکز یا ونتیلاتور تامین می شود در ضمن موتور این فن می تواند از نوع تک فاز یا سه فاز باشد کنترل هوا در مشعل گاز سوز توسط دمپر صورت می گیرد.
کنتر ل سوخت در مشعل گازسوز توسط شیر برقی صورت می گیرد که هم قابلیت قطع و وصل و هم کنترل دبی را دارد. برروی مشعل گاز سوز یک رله وجود دارد که در صورت کاهش فشار هوای ورودی و یا افزایش یا کاهش میزان سوخت ورودی مشعل صنعتی را خاموش می کند. امروزه در مشعل ها دارای سیستم هوشمندی می باشند که به صورت اتوماتیک نسبت سوخت و هوا را تنظیم می کنند.

2) مشعل موتور خانه گازوئیل سوز :

در مشعل گازوئیل سوز احتراق به وسیله ترکیب هوا با گازوئیل صورت می گیرد در این نوع از این محصول الکتتروموتور چندین وظیفه را انجام می دهد به حرکت در آوردن فن سانتیرفیوژ ،گردش گازوئیل و همچنین وظیفه احتراق مورد نیاز در مشعل را برعهده دارد. در خروجی نازل الکترو های جرقه زن قرار دارند که با ترکیب هوا با گازوئیل موجب تشکیل جرقه می شود  در مشعل گازوئیلی برای کنترل شعله از سنسور چشمی مورد استفاده قرار می گیرد و در صورت عدم تشکیل شعله مجموعه تجهیزات(فن و پمپ)  را خاموش می کند.

اجزا تشکیل دهنده مشعل موتور خانه گازوئیلی:

1) فیلتر

2) پمپ گازوئیلس

3) شیر برقی

4) نازل

5) الکتروموتور

6) فن سانتیرفیوژ یا دمنده هوا

7) دمپر تنظیم هوای ورودی

8) ترانس جرقه

9) رله تنظیم سوخت

3) مشعل موتور خانه دوگانه سوز :

این قطعه گرمایشی می تواند به دو روش گاز طبیعی و گازوئیل می تواند تولید گرما کند و از طریق کلیدی که روی مشعل قرار می گیرد می توان نوع سوخت ر امشخص کرد. و این مدل بیشتر مناطقی که گاز طبیعی وجود ندارد یا قطعی گاز وجود دارد مورد اسفاده قرار می گیرد و این تجهیزات در پالایشگاه ها برای تامین گرمایش یویلر ها مورد استفاده قرار می گیرد.

4) مشعل موتور خانه مازوت سوز :

این نوع محصول با سوخت مازوت یا نفت سیاه کار میکند و قیمت مازوت نسبت به سایر سوخت های فسیلی بسیار ارزان تر است و بیشتر  در موارد صنعتی ار قبیل: ذوب فلزات، صنایع ششمیایی و پخت سرامیک مورد استفاده قرار می گیرد. نازل های این مشعل فرایند پودرسازی سوخت را برعهده دارد و سوخت باید با زاویه ای مناسب از نازل خارج گردد.

5) مشعل موتور خانه سوخت جامد:

مشعل های موتور خانه سوخت جامد برای تولید گرمایش توسط سوخت جامد هچون چوب،زغال سنگ،خاک اره مناسب می باشد. و بیشتر در زمان ها گذشته مرسوم بوده و مورد استفاده قرار می گرفت البته هنوز در صنایع همچون ذوب آهن و پالایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد

 

اجزا تشکیل دهنده مشعل عبارتند از:

1) شیر قطع کننده دستی

2) فیلتر

3) شیر برقی

4)رله

5) الکتروموتور

6) فن با پروانه هوا

7) دمپر تنظیم هوای ورودی

8) ترانس جرقه

9) الکترود جرقه

مشعل تاسیسات هیوا

اجزا تشکیل دهنده مشعل عبارتند از: 1) شیر قطع کننده دستی 2) فیلتر 3) شیر برقی 4)رله 5) الکتروموتور 6) فن با پروانه هوا 7) دمپر تنظیم هوای ورودی 8) ترانس جرقه 9) الکترود جرقه

 

1) شیر قطع کننده دستی :

لازم است بدانید نحوه جا گیری آن در ابتدای خط لوله گاز و قبل از اتصال شیر گازی به سیستم وصل میشود. نحوه کار آن بدبن شکل است با بستن این شیر از ورودجریان گاز به تمامی سیستم  جلوگیری نموده و حتما باید قبل از جدا نمودن ای شیر از بسته بودن شیر اطمینان حاصل نمود.

2) فیلتر :

یکی دیگر از ارکان مشعل فیلتر می باشد که در کارکرد آن نقش بسزایی دارد، با شروع کار مشعل از ورود ریز ذرات و ناخالصی ها جلوگیری بعمل می آید و حتی از ورود ذرات خارجی جلوگیری می کند در زمان ورود جریان گاز و احتراق از نفوذ ریز ذرات ممانعت بعمل میکند. به طور معمول فیلتر تجهیزات گرمایشی از جنس پروپلین می باشد که موجب دو چندان کارآیی آن محسوب می گردد. لازم بذکر است که به صورت دوره ای نسبت به تمیز کردن و تعویض آن اقدام نمود.

3) شیر برقی :

بخش مهم دیگر که از جنس آلومینوم ساخته شده شیر برقی می باشد.  سیم پیچی که درون این دستگاه قرار دارد مانند یک میدان مغناطیسی عمل نموده و با درگیر کردن هسته آهنی و آن را به سمت بالا می کشد. که باعث ورود جریان گاز به مشعل  می شود و همچنین بالعکس در زمانی که به هردلیلی برق قطع شود هسته آهنی به سمت پایین کشیده میشود و از ورود جریان گاز جلوگیری بعمل می آورد.

4)رله :

یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده مشعل رله می باشد که وظیفه کنترل و مدیریت ورودی و خروجی به دستگاه را برعهده دارد یکی دیگر از قابلیت های رله کنترلی این است که کلیه خطاها و ایرادهای بوجود آمده را نمایش می دهد و می توان به رفع به مشکل موجود اقدام نمود. کلیه فرمان ها اعم از  دستی ، اتوماتیک و نیمه دستی ابتدا به رله داده می شود و سپس برای اجرای آن به مشعل داده می شود.

5) الکتروموتور :

یکی از قسمت های  که نقش بسزایی و موثری در عملکرد دستگاه دارد الکتروموتور می باشد. و به عنوان یک بار الکتریکی عمل می کند که باعث به جریان افتادن فن هوا جهت تشکیل شعله و احتراق را فراهم می کند.

6) فن با پروانه هوا :

یکی از عامل های مهم برای وجود احتراق، فن یا همان پروانه هوا می باشد. در صورتی که هوا یا اکسیژن به جرقه آتش نرسد به هیچ وجه آتش آشکار نخواهد شد.

7) دمپر تنظیم هوای ورودی :

در واقع وظیفه این دستگاه کنترل هوای ورودی به دستگاه برعهده دارد و به کمک آن حجم ورودی هوا کنترل می شود و ازاتلاف انرژی هم جلوگیری به عمل می آید وهمچنین تنظیم هوای ورودی نقش موثری در مصرف سوخ دارد.

8) ترانس جرقه :

از دیگر قطعات که زمینه ساز تشکیل آتش می باشد ترانس جرقه است . وهرچه دمای هوا  بشتر باشد احتراق مطلوبی به دستگاه می رسد.

9) الکترود جرقه :

این قطعه میله ای فلزی از آلیاژ کروم است که هنگام استارت جرقه آتش را به احتراق تبدیل می کند و وارد دستگاه می کند.

 

شما میتوانید بهترین و نایاب ترین برند های مشعل را از تاسیسات هیوا هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری خرید بکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *