موتور خانه و گرمایشی

تفاوت پکیج دیواری با زمینی

تفاوت پکیج دیواری با زمینی :

 

تفاوت پکیج دیواری و زمینی در ظرفیت حرارتی آن ها است. ظرفیت حرارتی همان قدرت گرمایشی است که دستگاه از آن برخوردار می باشد. در واقع ظرفیت حرارتی نوع زمینی پکیج بیشتر از نوع دیواری است.

در حالت کلی پکیج یک موتورخانه با ابعاد کوچک با عملکرد و بازدهی بالاست. برای انتخاب پکیج مهم ترین نکته وضعیت ساختمان مورد نظر میباشد.

عملکرد پکیج دیواری :

پکیج دیواری نسبت به نوع زمینی آن فضای کمتری اشغال میکند، با به کار گیری پکیج دیواری در هر واحد از ساختمان امکان مدیریت آب گرم مصرفی و همچنین گرمایش آن واحد به وسیله رادیاتور ها به صورت مجزا فراهم می شود. همچنین هزینه نگه داری و تعمیرات پکیج دیواری در مقایسه با تامین گرما از طریق موتورخانه بسیار کم تر و به صرفه تر می باشد. مورد دیگری که دارای اهمیت است، فضای اشغالی کم می باشد که امکان مجهز کردن هر واحد به پکیج به طور مجزا را فراهم می آورد.

کارکرد سیستم پکیج در فصل تابستان و زمستان متفاوت است. در زمستان به جهت تامین گرمایش ساختمان و همچنین تامین آب گرم مصرفی پر کار تر از تابستان است که کارکرد آن محدود به تامین آب گرم مصرفی می باشد.

نحوه عملکرد پکیج دیواری در تابستان کاملا متفاوت بوده و عملکردی همانند آبگرمکن دارد. هنگامی شیرهای آب گرم را باز می کنید فرمان روشن شدن مشعل از طریق سنسور آب به برد کنترل الکترونیکی پکیج صادر شده و آب گرم به صورت فوری تامین می شود.

 

قطعات پکیج :

برای درک کلی نحوه کار پکیج دیواری، به معرفی مختصر برخی قطعات آن میپردازیم :

  • برد الکترونیکی پکیج : کنترل عملکرد اجزا و قطعات دیگر طبق دستورات و ایمنی تعریف شده (واژه مغز دستگاه برازنده این قطعه می باشد).
  • سنسور جریان آب : این سنسور در زمان باز شدن شیر آب فعال میشود و آن را تشخیص می دهد.
  • جرقه زن : برای ایجاد شعله به فرمان برد الکترونیکی، جرقه تولید میکند و پس از ایجاد شعله نیز سنسور تشخیص شعله، کار جرقه زدن متوقف می شود.
  • مبدل حرارتی : قطعه ای فلزی ضد زنگ با پره ها و لوله باریک مارپیچی است که آب جهت گرم شدن از درون آن میگذرد.
  • پمپ چرخش آب : کنترل فشار آب در لوله های پکیج توسط پمپ چرخش آب انجام می شود.
  • الکترود تشخیص شعله : تشخیص وجود شعله در مشعل را بر عهده دارد و در صورت نبود شعله، توسط برد الکترونیکی دستور قطع جریان گاز صادر میشود.
  • ترموستات : تنظیم مقدار گاز ورودی به مشعل به وسیله حفظ دمای آب.

 

قطعات پکیج

برای درک کلی نحوه کار پکیج دیواری، به معرفی مختصر برخی قطعات آن میپردازیم

 

عملکرد پکیج زمینی :

 

معمولا پکیج زمینی به دلیل صدا و فضای اشغالی زیادی که دارد بهتر است در فضایی بیرون از فضای داخل ساختمان نصب شود. نوع برقی پکیج های زمینی نسبت به انواع دیگر آن صدای کم تری دارد.این نوع پکیج های زمینی را میتوان در فضا هایی مانند پارکینگ، زیر پله و … نیز نصب و اجرا کرد.

در انواع پکیج های گازسوز و گازوئیل سوز و یا دوگانه سوز، که در آن به وسیله هوا و سوخت شعله ایجاد می شود پس از ایجاد شعله مبدل های حرارتی شروع به گرم شدن می کنند. در این نوع پکیج دو نوع مبدل وجود دارد؛ مبدل اولیه و مبدل ثانویه. آب گرم شده در مبدل اولیه جهت رادیاتورها و گرمایش، و آب گرم شده موجود در مبدل ثانویه برای آب گرم مصرفی می باشد.

 

نحوه عملکرد و ویژگی پکیج زمینی :

 

پکیج زمینی نمونه کوچک شده موتورخانه های قدیمی است که البته بازدهی و راندمان بالاتری را دارا می باشد. به جهت مصرف سوخت کمتری که دارد جایگزین مناسبی برای موتورخانه و سیستم های گرمایشی سنتی هستند.

در مقایسه با پکیج دیواری و زمینی، پکیج زمینی به دلیل دارا بودن مخزن بزرگتر، امکان ذخیره آب گرم بیشتری دارد و همین امر موجب تمایز و برتری این نوع پکیج نسبت به سایر دستگاه های مشابه است. خصوصا در زمان قطع شدن جریان آب و یا نوسان دمایی آب گرم، آب گرم مورد نیاز ساختمان را فراهم می کند. از این جهت پکیج های زمینی برای فضاهایی بالاتر از متراژ 300 متر نظیر ساختمان های ویلایی و ساختمان های چند طبقه مناسب ترهستند.

 

پکیج های زمینی شامل دو نوع مخزن دار و بدون مخزن به بازار عرضه می شوند. که میتوان بسته به نوع نیاز آن ها را انتخاب کرد.

پکیج های زمینی نیز با توجه به کارکردشان و همچنین دسترسی کاربر به سوخت مصرفی، در انواع گازسوز، برقی، گازوئیلی و دوگانه سوز تولید و عرضه می شوند. بنابراین مصرف کنندگان با توجه به نیازشان ، بررسی دسترسی به سوخت مصرفی برای دستگاه، جایگاه نصب دستگاه و همچنین شرایط و محدودیت های نصب و استفاده میتوانند انتخاب دقیق تری انجام دهند.

پکیج های برقی در مناطقی که فاقد جریان گاز شهری هستند به عنوان مثال خانه های روستایی و مناطق ییلاقی پر طرفدار می باشند.

عمدتا پکیج های گازسوز به دلیل دسترسی آسان به گاز شهری در جایگاه بالاتری از نظر فروش قرار دارند.

 

تفاوت پکیج دیواری با زمینی

در حالت کلی پکیج یک موتورخانه با ابعاد کوچک با عملکرد و بازدهی بالاست. برای انتخاب پکیج مهم ترین نکته وضعیت ساختمان مورد نظر میباشد. مهم ترین تفاوت پکیج دیواری و زمینی در ظرفیت حرارتی آن ها است. ظرفیت حرارتی همان قدرت گرمایشی است که دستگاه از آن برخوردار می باشد. در واقع ظرفیت حرارتی نوع زمینی آن بیشتر از نوع دیواری است.

تفاوت پکیج دیواری و زمینی از لحاظ ظرفیت حرارتی :

 

رابطه مستقیمی بین متراژ محلی که برای آن پکیج انتخاب میکنید و ظرفیت حرارتی دستگاه پکیج وجود دارد. منظور از ظرفیت حرارتی در پکیج، توانایی پکیج برای تولید گرما برای گرم کردن آب است. بنابراین در صورتی که فضای تحت پوشش دستگاه پکیج بیشتر و بزرگتر باشد و نیاز به آب گرم بیشتری داشته باشیم، باید پکیج با ظرفیت و توان حرارتی بالاتر تهیه کرد.

پکیج ها در ظرفیت های متفاوت و انواع زمینی و دیواری تولید و در بازار عرضه میشوند. ظرفیت حرارتی پکیج های زمینی از 28 تا 150 کیلووات و پکیج های دیواری از 18 تا 32 کیلووات متغیر است. با این توضیحات و با توجه به ظرفیت بالای حرارتی پکیج زمینی، میتوان انتخاب بهتری برای فضاهای عمومی و گسترده داشت.

 

استفاده از پکیج دیواری باعث کم شدن هزینه های مشترک در آپارتمان ها و یا ساختمان های چند واحدی نیز میشود و این امر موجب کنترل هزینه هر واحد به صورت مجزا می شود. مصرف برق پکیج دیواری بسیار کم تر و به صرفه تر است و از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند. نصب و راه اندازی این نوع پکیج نیاز به لوله کشی و همچنین زمان زیادی ندارد. هزینه سرویس و نگه داری پکیج دیواری نسبت به دیگر لوازم گرمایشی کمتر است؛ همچنین امنیت بالا و آلودگی صوتی کمتری دارد.

تفاوت در اجرای لوله کشی :

لوله کشی پکیج زمینی باید روی دیوار و پشت دستگاه پکیج اجرا گردد و فاصله لوله ها با زمین بنا به نوع و برند پکیج تقریبا نیم متر یاشد. ولی در انواع پکیج دیواری، پکیج بالاتر از لوله های مدار و روی دیوار اجرا میگردد. و ارتفاع از کف زمین نیز باید یک متر باشد.

شما می توانید جدیدترین و بروزترین پکیج های زمینی و دیواری را از تسایسات هیوا تهیه بفرمایید. و یکی از بهترین برندهای موجود و مورد تایید گروه فنی مهندسی هیوا پکیج های ایران رادیاتور می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *