رادیاتور
رادیاتور یا شوفاژ وسیله ای برای تامین گرمایش منازل مسکونی و ادارات و غیره …… به کار می رود و امروزه در اکثر ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. رادیاتور بوسیله آب گرمی که از موتور خانه یا پکیج می گیرد محیط را گرم می کند. رادیاتورها در انواع مسی ، فولادی، فلزی ، چدنی و آلومینیومی تولید می شود آب گرم موجود برای رادیاتور به وسیله موتورخانه یا پکیج تامین می شود. و آبی که شرد شده و گرمای خود را از دست داده مجدد به موتورخانه برمی گردد. و این چرخه به طور مداوم در حال گردش است. رادیاتور ها بیشتر در مناطقی مورد استفاده قرار می گیرد که نیازی به رطوبت و تنظیم دما نداشته باشد.
انواع رادیاتور :
1) پنلی
2) پره ای آلومینیومی
3) قرنیزی
4) برقی
5) شیشه ای
6) حوله خشک کن
1) رادیاتور پنلی :
جنس رادیاتور پنلی از نوع فولاد می باشد. شکل ظاهری آن به صورت صاف و مسطح (یکپارچه) می باشد و نصب این رادیاتور هزینه بالایی ندارد در این مدل هرچه مقدار طول پانل بیشتر باشد گرمای بیشتری تولید می کند.
مزایا :
- هزینه نصب مقرون به صرفه و معقولی دارند و به راحتی نصب می شوند.
- دارای سطح مسطح و یکپارچه ای هستند که به تبع آن به آسانی تمیز می شوند.
- با توجه به اینکه جنس آن از فولاد می باشد دوام بسیار بالایی دارد.
- نیاز به هوا گیری مستمر و مداوم ندارد.
معایب :
- امکان زنگ زدگی رادیاتور پنلی در طولانی مدت وجود دارد و به صورت کلی باید تعویض گردد.
2) رادیاتور پره ای آلومینیومی :
جنس رادیاتور پره ای آلومینیومی از ترکیب سرب و آلومینیوم تشکیل شده است.آلومینیوم دارای رسانایی بالایی می باشد به طوری که بعد از طلا ، نقره و مس چهارمین فلز رسانا محسوب می شود در این مدل از رادیاتور هر چه تعداد پره بیشتر باشد گرمای بیشتری تولید می کند و سازگاری مناسبی با انواع موتور خانه و پکیج را دارد و انتقال حرارتی بالایی دارند. شما میتوانید بهترین مدل و برند های رادیاتور های آلومینیومی موجود در بازار را از گروه فنی مهندسی هیوا تهیه بفرمایید.
مزایا :
- طول عمر بالایی دارند.
- توانایی افزایش یا کاهش پره را دارا می باشد.
- مکان تعویض پره صدمه دیده وجود دارد.
- نسبت به سایر رادیاتورها خاصیت ضد زنگ زدگی دارند.
- مقاومت بالایی در برابر ضربه و آسیب دیدگی دارد.
- قابلیت تجدید پذیری دارند وبه محیط زیست آسیبی نمی رساند ویک فلز تجدید پذیر محسوب می شود.
معایب :
- اغلب مواقع این مدل از رادیاتور نیاز به هواگیری دوره ای تقریبا هر سه هفته یکبار نیاز دارند و دچار افت فشار می شوند.
- قیمت این مدل از رادیاتور به نسبت مدل های فولادی بیشتر است ولی مصرف کنندگان به خاطر کیفیت و کارایی خوب این محصول از قیمت محصول چشم پوشی و آن را انتخاب می کنند.
- در بیشتر مواقع مشاهده گردیده که به مرور زمان رنگ دیوار پشت خود را سیاه میکند یا دچار تغییر رنگ می شود.
انواع رادیاتور آلومینیومی :
رادیاتور آلومینیومی از نظر روش تولید به سه دسته تقسیم می شود :
1) دایکاست
2) اکسترود
3) دایکاست اکسترود
در میان اسامی نامبرده در بالا رادیاتور دایکاست با روش با کیفیتی نسبت به سایرین تولید می شود و به صورت یکپارچه در غالب دایکاست تولید می شود. در مدل اکسترود که نام دیگرآن پروفیلی هست در این نوع امکان اضافه یا کاهش پره وجود ندارد. و به نوعی پره های آن ثابت و غیر قابل تغییر می باشد. در رادیاتور دایکاست اکسترود این روش تلفیقی از دو مورد گفته می شود ودر این نوع قابلیت اضافه شدن پره وجود دارد.
3) رادیاتور قرنیزی :
رادیاتور قرنیزی یکی از امروزی ترین و جدیدترین مدل رادیاتور محسوب می شود. جنس بیرونی ان از آلومینیوم ساخته شده است ودر قسمت داخلی آن لوله های مسی قرار دارد. در داخل قرنیزها دو لوله، یکی رفت و دیگری برای برگشت آب وجود دارد و گرمایش از طریق لوله ها منتقل می شود. زمانی که آب از لوله های مسی عبور میکند لوله ها گرم می شوند و سپس هوای محیط گرم می شود. رادیاتور قرنیزی به دو مدل تقیسم می شوند :
1) رادیاتور قرنیزی هیدرونیک :
که در توضیحات فوق (بالا) به صورت جامع و کامل توضیح داده شد.
2) الکترونیکی :
این مدل از رادیاتور ها فاقد مخزن بویلر و سیستم مرکزی هستند رادیاتور های الکترونیکی گرما را سریع منتقل می کنند و این مدل از رادیاتورها می تواند به برق اصلی خانه متصل شود و انرژی خود را دریافت کند زمانی که ترموستات این مدل از را دیاتور روشن می شود هوای سرد را به داخل پره ها کشیده می شود با عبور هوا از بین پره ها هوای گرم به محیط منقل می کند و از ویژگی های آن می توان به نصب آسان آن و امکان وصل آن به پریز برق خانگی اشاره کرد.
4) رادیاتور برقی :
رادیاتور برقی نوعی شوفاژ یا بخاری برقی محسوب می شود که در آن به جای استفاده از آب با به حرکت در آوردن روغن داخل دستگاه المنت ها داغ می شوند و گرمای پیرامون خود را تامین می کند. در این مدل از رادیاتور روغن موجود در داخل دستگاه نقش اساسی دارد و ناقل گرما می باشد.
مزابا :
- نصب آسان و کاربری ساده ای دارد.
- هزینه راه اندازی و نگهداری ارزان قیمتی دارد.
- روغن موجود در داخل این دستگاه دائمی بوده و نیازی به تعویض ندارد.
معایب :
- مصرف برق بالایی دارند و مصرفی بین 20الی 30 کیلو وات در ساعت دارند.
- دارای سر و صدای زیادی می باشند.
- خطر برق گرفتگی و اتصال برق به بدنه دستگاه و در نهایت برق گرفتگی وجود دارد.
5) رادیاتور شیشه ای :
یکی از رادیاتور های مدرن محسوب می شود که جنس شیشه آن از سکوریت با ضخامت 13 میلی متر می باشد. و در درون آن این شیشه ها یک المنت کار گذاشته میشود وبه محض روشن شدن المنت کل شیشه گرم می شود و گرمای محیط را تامین می کند. و علاوه بر تامین گرمایش محیط پیرامون به دکوراسیون می تواند جلوه موثری به فضای خانه و محل استفاده بدهد و می توان به صورت سفارشی سازی نقش دلخواه مشتری بر روی آن حک گردد و یا به صورت قاب عکس هم مورد استفاده قرار گیرد.
مزایا :
- با سیستم هوشمند سازی ساختمان مطابقت دارد.
- در این مدل قطعه ای نیست که نیاز به تعمیر داشته باشد به همین دلیل هزینه نگهداری و مراقبت از این رادیاتور کم می باشد.
- بدون سر وصدا بودن یکی دیگر از مزیت های آن می باشد.
- سازگاری و مطابقت با رادیاتور قرنیزی دارد.
معایب :
- در صورت سفارشی سازی محصول به صورت قاب عکس و طرح خاص قیمت آن گران خواهد بود.
- احتمال شکستگی در این مدل وجود دارد.
6) رادیاتور حوله خشک کن :
این رادیاتور علاوه بر اینکه خاصیت گرمایشی که به محیط میدهد برای خشک کردن حوله در حمام و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرارمیگیرد . حوله خشک کن یک رادیاتور محسوب می شود و همانند آن می تواند گرما تولید کند در گذشته این مدل بیشتر در سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار میگرفت ولی امروزه در کنار نصب شوفاژ تقاضای نصب حوله خشک کن را دارند وبه دکوراسیون خانه نمایی تازه می بخشد. این نوع از این محصول در انواع مختلف تولید می شود :
1) شیشه ای
2) آلومینیومی
3) استیل
شیشه ای :
همان طور که از نام آن پیداست جنس آن از شیشه می باشد و به عنوان یک وسیله تزئینی به محیط خانه و دکوراتیو آن جلوه ای تازه می بخشد. یکی از مزایای آن این ست که گرمای یکسانی در همه سطح خود به محیط اطراف می دهد و دیگر اینکه از مقامت بالایی برخودار می باشند.
آلومینیومی :
این مدل به دلیل اینکه مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند بیشتر درحمام و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
استیل :
این مدل به نسبت سایرین وزن بالایی دارد و گرانتر از مدل های دیگر می باشد و شکل ظاهری براق آن جلوه ای تازه به محیط می دهد.
نکات مهمی که قبل از خرید رادیاتور باید در نظر گرفته شود :
- در هنگام انتخاب متراژ محیط باید لحاظ گردد.
- توان حرارت بالایی داشته باشد.
- با منبع گرمایشی(پکیج یا موتورخانه) همخوانی داشته باشد.
- انرژی کمتری مصرف کند و راندمان بالایی داشته باشد.
- با دکوراسیون خانه همخوانی داشته باشد.
شما میتوانید بهترین مدل و برند های رادیاتور های آلومینیومی موجود در بازار را از گروه فنی مهندسی هیوا تهیه بفرمایید.