موتور خانه و گرمایشی

آبگرمکن

آبگرمکن چیست :

استفاده از آب گرم، نیازی جدا نشدنی از زندگی بشر است که از گذشته تا به امروز بشر به نحوی با تامین آن مواجه بوده و هست. در گذشته های دور برای تهیه آب گرم از مخازنی که سوخت آن توسط ذغال یا نفت و یا گازوئیل تامین می شد، استفاده می کردند که البته با مشکلاتی نظیر داغ شدن بیش از حد آب و آلودگی محیطی توسط سوخت مواجه بود. به مرور زمان و پیشرفت صنعت، دستگاه های آبگرمکن مختلفی با تفاوت هایی در ابعاد، نوع سوخت و محل نصب تولید و عرضه شدند. آبگرمکن ها امروزه آب گرم مصرفی جهت مصارف خانگی از جمله شستشو و نظافت ، پخت و پز و همچنین گرم کردن محیط را با فناوری خاص هر نوع دستگاه در اختیار بشر قرار می دهند.

انواع آبگرمکن بر اساس محل نصب :

 

  •  دیواری یا بدون مخزن

این مدل آبگرمکن مخزن ندارد و ابعاد کوچکتری نسبت به آبگرمکن زمینی دارد. میتوان آن را بر روی دیوار نصب کرد و جای کمی را اشغال میکند. آب سرد از طریق عبور از لوله های فلزی که از روی مشعل و شعله ی آن عبور می کنند گرم می شود. این مدل آبگرمکن ها برخلاف نوع مخزن دار محدودیتی از لحاظ تامین حجم بالای آب گرم ندارند. که از بهترین برندهای این محصول ذر ایران می توان به ایران رادیاتور و بوتان اشاره کرد.

  • مخزن دار یا زمینی

آبگرمکن زمینی یا مخزن دار از قدیمی ترین نوع و شامل یک مخزن همراه با عایق است که میتواند بسته به گنجایش مخزن خود، آب سرد وارد شده به مخزن را با درجه دلخواه گرم نگه دارد.

برای انتخاب آبگرمکن مخزن دار مناسب، نوع سوخت مصرفی و مقدار نیاز به آب گرم مورد توجه است. از آنجا که جریان گاز شهری دسترسی آسان تر و کم هزینه تری نسبت به انواع دیگر سوخت دارد بهترین و پر بازده ترین گزینه آبگرمکن، نوع گازسوز آن می باشد. هرچه تعداد نفرات استفاده کننده از آبگرمکن بیشتر باشد، لازم است آبگرمکن با گنجایش بیشتری تهیه کرد تا با کمبود آب گرم مواجه نشوید. با این حال قیمت مقرون به صرفه ای دارند.

آبگرمکن

امروزه آب گرم مصرفی جهت مصارف خانگی از جمله شستشو و نظافت ، پخت و پز و همچنین گرم کردن محیط را با فناوری خاص هر نوع دستگاه در اختیار بشر قرار می دهند.

مزایای آبگرمکن مخزن دار ایستاده یا زمینی :

  • امکان انتخاب انواع مختلف گازسوز، برقی و نفتی.
  • ذخیره داشتن آب گرم در مواقع قطعی جریان گاز و آب.
  • استفاده همزمان چند شیر آب گرم به طور همزمان بدون تغییر در دمای آب و افت فشار.
  • قیمت به صرفه و هزینه نصب کمی دارند.

معایب آبگرمکن مخزن دار ایستاده یا زمینی :

  • اشغال فضای زیاد و نصب بر روی زمین
  • مصرف بالای انرژی با داغ کردن حجم زیاد آب و عدم مصرف آن و نیاز به گرم کردن مجدد آب
  • احتمال زنگ زدن و فرسودگی مخزن به علت مجاورت با آب
  • احتمال نشتی آب به دلیل پوسیدگی و فرسودگی مخزن
  • کمبود آب گرم در زمان اوج مصرف واحد ساختمان
  • ته نشینی و جمع شدن املاح و رسوبات آب داخل مخزن که نتیجه آن احتمال گرفتگی لوله و خوردگی بدنه

 

مزایای آبگرمکن دیواری :
  • ابعاد کوچک و پیرو آن اشغال فضای کم
  • احتمال نشتی آب از آبگرمکن دیواری بسیار کم به دلیل نداشتن مخزن
  • طول عمر و دوام آن بیشتر از نوع زمینی است.
  • مصرف انرژی کمتری نسبت به مدل مخزن دار دارد. (حدودا 8 تا 50 درصد کم مصرف تر)
  • خاصیت گرم کنندگی سریع تر و نامحدود برای هر قسمت از واحد ساختمان را دارا می باشد.
  • آب مصرفی بهداشتی تر است.

 

معایب آبگرمکن دیواری :

  • با قطع شدن جریان برق، جریان آب گرم نیز قطع میشود. چون آبگرمکن دیواری برای عملکرد نیاز به جریان برق برای ایجاد جرقه و سپس تشکیل شعله توسط مشعل را دارد.
  • قیمت خرید و تعمیر بالاتر به دلیل پیچیدگی بیشتر.
  • هزینه نصب بالاتر به دلیل ایجاد تغییرات در سیستم سیم کشی و لوله کشی.

نفتی :

نوع نفت سوز آبگرمکن از مدل های قدیمی و اولیه آبگرمکن ها است و منبع تامین انرژی و حرارت نفت می باشد. نفت بعد از گذر از کاربراتور توسط لوله های رابط به محفظه آتش می رسد و در آن جا در مجاورت هوایی که از روزنه های اجاق ورود می کند، شعله روشن شده و باعث گرم شدن آب می شود. کاربراتور میزان سوخت ورودی به دستگاه را تعیین میکند. دود حاصل از شعله همراه با مقداری از حرارت تولید شده از دودکش خارج می شود. در دودکش های بلندتر مکش بیشتر بوده و انتقال دود به سمت بالا بهتر انجام می شود. رنگ سفید دود نشانه وجود اکسیژن در شعله می باشد و وجود سوخت ناخالص در ماده سوختنی باعث سیاه رنگ شدن رنگ دو می شود.

گازی :

در این نوع دستگاه منبع سوخت و تولید انرژی گاز می باشد و که می تواند گاز شهری و یا کپسول باشد. اصلی ترین قطعه در آبگرمکن گازی ترموستات بوده که اگر کارکرد درستی نداشته باشد، دما و فشار داخل دستگاه زیاد شده و برای همین یک شیر اطمینان داخل دستگاه کار گذاری شده و در اثر بروز یک چنین مشکلی شیر اطمینان فشار را متعادل می کند. شیر پیلوت موجود در آبگرمکن گازی موجب روشن ماندن شعله کوچک شده و چنانچه  این شیر نباشد فضای درون دستگاه با گاز پر شده و احتمال انفجار در آن بالا است.

برقی یا الکتریکی :

انرژی برق در این نوع دستگاه به عنوان سوخت مرد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که شیر آب باز می شود، المنت و هیتر های موجود در آبگرمکن روشن شده و آب را گرم میکند. این نوع مدل ایمنی بالایی داشته ، آلودگی محیطی نداشته و بدون نیاز به دودکش است. با محیط زیست سازگاری بیشتری دارد با همه این تفاصیر مصرف برق بالایی دارد. اما عملکرد فوری دارد.

دوجداره :

در دستگاه دو جداره برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و گرمای آب، از عایق استفاده می شود. این کار باعث نگه داری و حفظ انرژی و مقرون به صرفه شدن دستگاه خواهد شد. به همین علت به این گونه دستگاه ها، آبگرمکن دوجداره گفته میشود.

خورشیدی :

آبگرمکن خورشیدی سیستمی است که برای گرم کردن آب از انرژی خورشیدی (یا انرژی حاصل از نور خورشید) استفاده می کند و در فضای باز یا بر روی سقف نصب می شود. آب گرم تولید شده توسط صفحات خورشیدی را می توان در مخزن مجهز به عایق ذخیره کرد.

آب موجود در لوله های دوجداره توسط انرژی خورشید گرم شده و از لوله ها (طبق علم چگالی) بالا رفته و وارد مخزن می شود و آب سرد جایگزین آن می شود. این نوع آبگرمکن بی خطر و پاک و رایگان و همچمین در دسترس و بی پایان است.

دیواری (بدون مخزن) :

برخلاف آبگرمکن های سنتی که دارای مخزنی بزرگ برای نگهداری آب هستند، آبگرمکن های دیواری آب را در درون خود ذخیره نمی‌کنند بلکه بلافاصله بعدازآن که شیر آب را باز کردید آب جریان یافته از لوله‌ها را در همان لحظه گرم می‌کنند. برای انجام این کار یک کویل از یک سر به لوله ورودی آب سرد و از سوی دیگر به لوله خروجی آب گرم متصل است. آب سرد وارد آبگرمکن می‌شود و از کویل یا لوله‌های فلزی که داخل آبگرمکن قرار دارد عبور می‌کند.

احتراقی :

برخلاف آبگرمکن های الکتریکی که مجهز به سیم‌پیچ‌هایی با مقاومت الکتریکی بالا هستند، اما مدل های گازی دارای شعله‌ای هستند که سوخت گاز آن توسط یک سرپوش کنترلی و ترموستات هدایت می‌شود. در مدل های نفتی گرما مشابه با کوره/تنورهای نفتی تولید می‌شود. در هر دو نوع آبگرمکن های احتراقی شعله زیر مخزن آبگرمکن قرارگرفته است و گاز حاصل از سوخت توسط دودکشی که در بالا یا کناره آبگرمکن تعبیه‌شده است خارج می‌شود. ازآنجاکه در آبگرمکن های احتراقی برای گرم کردن آب باید کل مخزن آبگرمکن داغ شود، فرسایش بدنه این نوع آبگرمکن از سایر انواع آبگرمکن بیش‌تر است بنابراین طول عمر مدل احتراقی از سایر مدل ها کوتاه‌تر است.

می توانید از طریق مراجعه به سایت فروشگاه تاسیسات هیوا محصول فوق را با ضمانت و گارانتی اصلی تهبه فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *